» medewo Keptas įdarytas paršelis » Receptai, valgiai, kulinarija, konditerija
Paršelį gerai nuvalyti, perskrodus papilvę medewo ir krūtinės ląstą, pašalinti medewo vidurius, išplauti ir išimti kaulus.Galvos ir kojų kaulai paliekami.Tada ištrinti druska ir palaikyti pusvalandį, kad įsisūrėtų. medewo Paršelio širdį, plaučius, inkstus, kepenis išvirti pasūdytame vandenyje, atvėsintus supjaustyti gabaliukais, pridėti veršienos mėsos, morkos, svogūno ir paspirginti svieste.Tada viską 2 kartus permalti mašinėle.Atskirai ištrinti iki baltumo sviestą, į jį sukant sudėti maltą mėsą, piene mirkytą pyragą, kiaušinio trynius, pipirus, druską ir atskiesti sultiniu, kad masė būtų nekieta.Po to sudėti išplaktus į putas baltymus ir atsargiai išmaišyti.Taip pagamintu įdaru prikimšti paršelį, krūtinę bei papilvę užsiuvus, dėti į skardą ir kepti karštoje orkaitėje.Kai paviršius pageltonuos, įpilti stiklinę sultinio.Kepimo metu paršelį dažnai laistyti susidariusiu sultiniu.Paršelis kepa apie 1.5 val.Kad ausys ir uodega neapdegtų, galima apvynioti popieriumi. Iškeptą paršelį atšaldyti, išimti siūlus, padėti į pailgą pusdubenį (nugara į viršų) ir labai aštriu peiliu supjaustyti nesugadinant paršelio išvaizdos.Viršų papuošti tirštu majonezu ir petražolių lapeliais.Atskirai paduoti krienus. Įdarytą paršelį galima ne tik kepti, bet ir virti prieskoninių daržovių ir prieskonių sultinyje.Kad virimo metu nesutižtų, reikia medewo jį įvynioti į skepetą ar marlę.Išvirtą paršelį reikia atšaldyti tame pat sultinyje.Po to nuimti skepetą, išimti siūlus, supjaustyti į gabalus, užpilti mėsos sultiniu ir užšaldytą puošti drebučiais.
Antrieji patiekalai Apkepai Bulvių patiekalai Desertai Dietiniai patiekalai Gėrimai Grybų patiekalai Kokteiliai Konservavimas Ledai ir šerbetai Makaronai Padažai Patarimai šeimininkėms Paukštienos patiekalai Pirmieji patiekalai Saldainiai,sausainiai Saldus padazai Salotos Sis bei tas Sriubos Sumuštiniai Tortai ir pyragai Užkandžiai Vegetariski patiekalai Žuvies medewo patiekalai
Paršelį gerai nuvalyti, perskrodus papilvę medewo ir krūtinės ląstą, pašalinti medewo vidurius, išplauti ir išimti kaulus.Galvos ir kojų kaulai paliekami.Tada ištrinti druska ir palaikyti pusvalandį, kad įsisūrėtų. medewo Paršelio širdį, plaučius, inkstus, kepenis išvirti pasūdytame vandenyje, atvėsintus supjaustyti gabaliukais, pridėti veršienos mėsos, morkos, svogūno ir paspirginti svieste.Tada viską 2 kartus permalti mašinėle.Atskirai ištrinti iki baltumo sviestą, į jį sukant sudėti maltą mėsą, piene mirkytą pyragą, kiaušinio trynius, pipirus, druską ir atskiesti sultiniu, kad masė būtų nekieta.Po to sudėti išplaktus į putas baltymus ir atsargiai išmaišyti.Taip pagamintu įdaru prikimšti paršelį, krūtinę bei papilvę užsiuvus, dėti į skardą ir kepti karštoje orkaitėje.Kai paviršius pageltonuos, įpilti stiklinę sultinio.Kepimo metu paršelį dažnai laistyti susidariusiu sultiniu.Paršelis kepa apie 1.5 val.Kad ausys ir uodega neapdegtų, galima apvynioti popieriumi. Iškeptą paršelį atšaldyti, išimti siūlus, padėti į pailgą pusdubenį (nugara į viršų) ir labai aštriu peiliu supjaustyti nesugadinant paršelio išvaizdos.Viršų papuošti tirštu majonezu ir petražolių lapeliais.Atskirai paduoti krienus. Įdarytą paršelį galima ne tik kepti, bet ir virti prieskoninių daržovių ir prieskonių sultinyje.Kad virimo metu nesutižtų, reikia medewo jį įvynioti į skepetą ar marlę.Išvirtą paršelį reikia atšaldyti tame pat sultinyje.Po to nuimti skepetą, išimti siūlus, supjaustyti į gabalus, užpilti mėsos sultiniu ir užšaldytą puošti drebučiais.
Antrieji patiekalai Apkepai Bulvių patiekalai Desertai Dietiniai patiekalai Gėrimai Grybų patiekalai Kokteiliai Konservavimas Ledai ir šerbetai Makaronai Padažai Patarimai šeimininkėms Paukštienos patiekalai Pirmieji patiekalai Saldainiai,sausainiai Saldus padazai Salotos Sis bei tas Sriubos Sumuštiniai Tortai ir pyragai Užkandžiai Vegetariski patiekalai Žuvies medewo patiekalai
No comments:
Post a Comment